Росія розглядає сценарій теракту на Запорізькій АЕС з викидом радіації – президент України

Дата: 22 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Українська розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на ЗАЕС з викидом радіації.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Я нагадую тим, хто забув: це найбільша атомна станція у Європі. Всі у світі – МАГАТЕ, усі країни, усі лідери – точно знають, що там відбувається. Росія використовує Запорізьку атомну станцію як елемент у своїй агресії. Окуповує станцію. Прикриває нею обстріли сусідніх міст. Тримає там зброю та військових”, – зазначив він.

Наразі розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції. Терористичного акту з викидом радіації. Окупанти вже все для цього підготували.

Зеленський наголосив, що радіація не знає державних кордонів, тому те, по кому вона вдарить, визначає лише напрямок вітру.

“Ми передаємо всю наявну інформацію нашим партнерам – кожному у світі. Всі докази. Європа, Америка, Китай, Бразилія, Індія, арабський світ, Африка – усі країни, абсолютно всі мають це знати. Міжнародні організації. Абсолютно всі.

Жодних терактів на атомних станціях ніколи й ніде не повинно бути. Цього разу не має бути, як із Каховкою: світ попереджено, отже, світ може й повинен діяти”, – підсумував президент.

 

Нагадаємо, що наразі на Запорізькій атомній електростанції перебувають 3,5 тисячі російських військових, що набагато більше, ніж було за весь період окупації. Також там розташовані вантажівки з вибухівкою і важкою зброєю. Саму станцію заміновано за периметром.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter