Росіянці, яка закликала свого чоловіка ґвалтувати українок, мешкаючи у Криму, світить 12 років в’язниці

Дата: 23 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо громадянки Росії, якій закидають порушення законів та звичаїв війни. Мова йде про історію, коли СБУ опублікувала фрагмент перехопленої телефонної розмови російського військового з дружиною, в якій вона зі сміхом заохочує чоловіка “ґвалтувати українських баб”. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Подружжя росіян Ольги та Романа Биковських

Росіянка, як йдеться у повідомленні, на ґрунті особистої неприязні до українського суспільства та зневаги до українських жінок, закликала їх ґвалтувати свого чоловіка – військовослужбовця російської окупаційної армії, який тоді був на Херсонщині. 

На Херсонщині випадків вчиненого росіянами сексуального насильства зафіксували більше ніж в інших областях. 

“Обвинувачену оголошено у міжнародний розшук. Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який може бути застосований після затримання”, – розповідають правоохоронці. 

У Офісі генерального прокурора імені росіянки не називають, але есбівці, які проводили слідство, особу підозрюваної не приховують – це Ольга Биковська

Журналісти “Схем” ще навесні ідентифікували як Биковську, так і її чоловіка – 27-річного Романа Биковського. Росіянин служив з десантниками, які брали участь в анексії Криму, куди він через чотири роки перевіз власну сім’ю. І Ольга, і Роман родом з Орловської області РФ.

Нагадаємо, що станом на 13 грудня українські прокурори загалом зафіксували вже 154 факти сексуального насильства з боку російських військовослужбовців. Шести з них уже повідомили про підозри. Серед них: 

  • Ринат Хакімянов та Арслан Саліхов, яких підозрюють у зґвалтуванні вагітної жінки на Київщині; 
  • Булат Фассахов, якого підозрюють у зґвалтуванні на Київщині, що тривало декілька днів; 
  • Михайло Романов, якого підозрюють у зґвалтуванні жінки в селі Шевченкове на Київщині. Цей випадок став одним з перших подібних, про який стало відомо в медіа.
Ринат Хакімянов, Арслан Саліхов, Булат Фассахов та Михайло Романов

В ООН вважають, що сексуальне насильство, до якого вдаються російські військовослужбовці в Україні, є частиною “воєнної стратегії” РФ.

Фотографія обкладинки: ВКонтактє

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter