Росія вимагає від Facebook розблокувати Intagram-акаунт пропагандистського телеканалу “Крым-24”

Дата: 15 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Роскомнагляд надіслав листа на адресу компанії Facebook Inc з вимогою зняти всі обмеження зі сторінки російського телеканалу “Крым-24” в Instagram.

Про це повідомляє пресслужба російського відомства. 

Адміністрація Instagram обмежила можливість публікації текстових постів на цьому акаунті. Роскомнагляд вважає, що Facebook порушує ключові принципи вільного поширення інформації, безперешкодного доступу до неї. Відомство назвало дії американської компанії “актом цензури”.

Минулого тижня “Крым-24” заявив про часткове блокування своєї сторінки в Instagram, вказавши, що це сталося “в переддень святкування сьомої річниці Кримської весни”. Наразі телеканал публікує текст на фотографіях.

Торік YouTube видалив сторінку телеканалу.

Нагадаємо, у травні 2014 року, після анексії Криму, ДТРК “Крым” російський уряд перейменував українську юридичну особу на державну автономну установу “Телерадиокомпания “Крым”. У липні підприємство ліквідували, а на його базі створили нове відповідно до російського законодавства. Всіх співробітників телерадіокомпанії переоформили або звільнили.

Раніше правозахисники неодноразово вказували, що Росія згорнула свободу слова в Криму, позбавивши громадян України доступу до інформації незалежних українських радіостанцій, телеканалів та онлайн-видань. 

Напередодні редактор “Крим.Реалії” Володимир Притула повідомив, що за роки окупації Криму понад 50 журналістів видання  зазнали тиску з боку російських спецслужб. Через тиск 27 медійників припинили співпрацю з проєктом, а 29 покинули Автономну Республіку Крим. 

У лютому 2020 року Центр прав людини ZMINA та Кримська правозахисна група оприлюднили інформаційно-аналітичну доповідь про згортання свободи слова в тимчасово окупованому Криму. З кінця лютого 2014 до вересня 2019 року правозахисники зафіксували понад 300 порушень прав журналістів в окупованому Криму.

У вересні 2018 видання “Дзеркало тижня” повідомляло, що Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Росії (Роскомнагляд) дала їм добу на видалення статті журналіста Центру інформації про права людини Миколи Мирного “Чи законно Росія призиває в армію кримчан?”. А в жовтні Роскомнагляд заблокував доступ до сайту з території Російської Федерації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter