Росія відмовилася надати гуманітарний коридор для евакуації цивільних з Курщини

Дата: 01 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Росія відмовилася надати гуманітарний коридор для евакуації цивільних з території Курської області, яку контролюють Збройні сили України.

Місцеві жителі звертаються до українських військових зі скаргами на те, що не мають можливості виїхати, повідомив речник Оперативно-тактичного угруповання “Сіверськ” Вадим Мисник під час телемарафону, пише ТСН.

Джерело: Belkin Alexey / Russian Look

За його словами, жителі прикордонних населених пунктів Курщини висловлюють бажання миру і просять або припинення бойових дій, або надання гуманітарного коридору для евакуації. Проте російська влада не забезпечує їм можливості евакуюватися.

Мисник зазначив, що росіяни обстрілюють навіть населені пункти, де немає українських військових. Для обстрілів використовують керовані авіаційні бомби та дрони.

Військовий додав, що Сили оборони намагаються створити нормальні умови на контрольованих територіях, проте більшість жителів Суджі змушені ночувати в підвалах через постійні обстріли.

Нагадаємо, що наступ ЗСУ в Курській області РФ почався 6 серпня 2024 року, у регіоні тривають бої. З 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській і Бєлгородській – влада РФ запровадила режим контртерористичної операції.

Офіційно Україна повідомила про операцію на Курщині 12 серпня. За словами президента України, створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із завдань сил оборони.

Також серед цілей операції Володимир Зеленський назвав поповнення обмінного фонду, превентивний удар, щоб не допустити захоплення окупантами частини Сумщини, демонстрація росіянам, що для Путіна важливіша окупація України, ніж захист населення РФ.

За даними ЗСУ, станом на 27 серпня Україна контролювала на Курському напрямку 1294 кв. кілометрів території, близько 100 населених пунктів.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Росії за рішенням Генеральної прокуратури заблокували групу “ВКонтакте”, де жителі Курської та інших областей шукали своїх близьких із міста Суджа, яке наразі перебуває під контролем Збройних сил України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter