Росія створює в Криму масштабний військовий центр для молоді

Дата: 08 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Під містом Саки в тимчасово окупованому Криму Росія планує створити “військово-патріотичний центр “Авангард” для молоді. 

Про це інформує російське видання “КримІнформ“.

У вівторок, 8 червня, незаконна “рада міністрів республіки” виділила землю під цей проєкт. Нерухомість передали з муніципальної до “державної власності Республіки Крим” для створення регіонального цілорічного навчально-методичного центру військово-патріотичного виховання “Авангард”.

Під створення центру виділяється дві сусідні земельні ділянки. Одна площею 6,2 гектара, друга – 3,9 гектара.

Центр створює командування Чорноморського флоту РФ.

Нагадаємо, у січні формування “Регіональний центр тактичної підготовки “Крим тактика” в Сімферопольському районі навчав українських дітей тактичної підготовки.

Як відомо, ст. 438 Кримінального кодексу України не дозволяє застосування засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом, та інші порушення законів і звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами. Стаття 51 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни забороняє державі-окупанту тиск і примус мешканців окупованої території до служби у своїх збройних силах, а також пропаганду на користь добровільного вступу до армії держави-окупанта. Прокуратура Автономної Республіки Крим наразі розслідує злочин мілітаризації в Криму за ч. 1 ст. 438 КК України. 

Раніше українські правозахисні організації заявили, що зібрали дані про “причетних до мілітаризації дітей” у Криму. Серед них щонайменше 12 осіб: від незаконних “міністрів освіти Криму” до вчителів шкіл, які булять дітей за невступ до мілітаристських формувань. 

Прокуратура АРК та Кримська правозахисна група надіслали до Міжнародного кримінального суду (МКС) спільне інформаційне повідомлення про мілітаризацію кримських дітей як воєнний злочин. 

11 грудня прокурорка МКС Фату Бенсуда завершила попереднє розслідування в справі “Ситуація в Україні”. Офіс прокурора збирається звернутися до суддів МКС із клопотанням про порушення кримінальної справи.

Раніше ZMINA детальніше розповіла, як Російська Федерація мілітаризує кримських дітей у тимчасово окупованому Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter