У cічні неподалік Сімферополя кримських дітей вчили тактичної підготовки

Дата: 27 Січня 2021
A+ A- Підписатися

У cічні в Сімферопольському районі формування “Регіональний центр тактичної підготовки “Крим тактика” навчав українських дітей тактичної підготовки.

Про це повідомляє Кримпатріотцентр, який надав “педагогів додаткової освіти”.

Дітей учили, зокрема, техніки безпеки під час поводження зі зброєю, правил, способів носіння зброї, пересувань під час маршу, в бою, дій бійців у разі контакту з умовним противником. 

Тренування відбулися на території парашутно-десантної служби військової частини №46451 (смт Гвардійське).

Незаконне формування “Кримпатріотцентр” повідомляє, що заняття провів керівник Регіонального центру тактичної підготовки “Крим тактика” Олексій Луценко.

Нагадаємо, Росія розгорнула в Криму за участю освітян, громадських активістів, культурних діячів та підприємців кампанію з мілітаризації українських дітей та пропаганди служби в російській армії. Один з її активних учасників родом з Феодосії – 35-річний Луценко Олексій Володимирович і Lutsenko Oleksii, Lutsenko Aleksei Vladimirovich.

Серед іншого чоловік очолює юнармійский загін “Спадкоємці Перемоги”, що є одним із 16 клубів муніципального формування “Міський підлітково-молодіжний центр” у Сімферополі.

Відповідно до змісту його сторінки в соцмережах, Луценко захоплюється військовими операціями, зокрема в Чечні, Сирії, та реконструкторськими боями. Прихильник Йосипа Сталіна, каже, що “любить свою роботу” і “працювати потрібно так, щоб товариш Сталін дякую сказав”.  

 

У межах кампанії з мілітаризації формування “Крим тактика” регулярно організовує та проводить різноманітні семінари й тренування, допомагає в підготовці та проведенні військово-спортивних заходів.

На своїй VK-сторінці формування зазначає, що співпрацює з громадськими організаціями, клубами й навчальними закладами в Криму та регіонах Росії.

Повідомляється, що за час існування центру його учасники провели понад 40 добових семінарів з тактичних дій груп в гірничо-лісовій місцевості та в міських умовах, більш ніж 300 тренувань з індивідуальної, групової тактичної, стрілецької підготовки.

“Курсанти мають можливість опанувати індивідуальні навички ведення бою, такі як таємне та безшумне пересування в лісі, зниження рівня та швидка зміна стрілецької позиції. Орієнтування на місцевості за допомогою топографічних мап, прокладання маршруту на мапі, визначення координат точки стояння і руху за азимутом. Працюючи групою, курсанти мають можливість відпрацювання групових маневрів у наступ і оборону… Проведення засадних і контрзасадних заходів, спостереження і напад на базу супротивника. Виявлення та подолання мінно-вибухових загороджень противника…” – мовиться в описі VK-групи формування. 

Раніше українські правозахисні організації заявили, що зібрали дані про “причетних до мілітаризації дітей” у Криму. Серед них щонайменше 12 осіб: від незаконних “міністрів освіти Криму” до вчителів шкіл, які булять дітей за невступ до мілітаристських формувань. 

Нагадаємо, ст. 438 Кримінального кодексу України не дозволяє застосування засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом, та інші порушення законів і звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами. Стаття 51 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни забороняє державі-окупанту тиск і примус мешканців окупованої території до служби у своїх збройних силах, а також пропаганду на користь добровільного вступу до армії держави-окупанта.

Прокуратура АРК та Кримська правозахисна група надіслали до Міжнародного кримінального суду (МКС) спільне інформаційне повідомлення про мілітаризацію кримських дітей як воєнний злочин. 

Як відомо, 11 грудня прокурорка МКС Фату Бенсуда завершила попереднє розслідування в справі “Ситуація в Україні”. Офіс прокурора збирається звернутися до суддів МКС із клопотанням про порушення кримінальної справи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter