Росія, Китай та Іран стоять за більшістю кібернападів на світову демократію – канадська розвідка

Дата: 21 Липня 2021
A+ A- Підписатися

За більшість кібернападів на демократичні процеси в усьому світі з великою ймовірністю відповідальні три країни – Росія, Китай та Іран.

Такі дані наведено у звіті Центру з безпеки комунікацій – канадської спецслужби, відповідальної за зовнішню радіоелектронну розвідку, пише Укрінформ.

Джерело: pixabay.com

“Росія, Китай та Іран, дуже ймовірно, відповідальні за більшість підтримуваних державами кібернетичних дій проти демократичних процесів у світі”, – йдеться в документі.

Із 2015 до 2020 року більшість кібератак були влаштовані за певної підтримки тих чи інших держав, упевнені автори звіту.

“Ці сторони діють проти демократичних процесів для досягнення власних стратегічних цілей (політичних, економічних та геополітичних)”, – уточнюється в документі.

Також автори звернули увагу на те, що зміни до виборчих та інших демократичних процесів в усьому світі, запроваджені через пандемію COVID-19, “майже гарантовано підвищили кібернетичну загрозу для демократичних процесів”.

“Сторони, що створюють загрози, можуть використовувати та посилювати неправдиві наративи, пов’язані з пандемією COVID-19, для зниження впевненості у виборах”, – йдеться у звіті.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що лише минулого року Служба безпеки України ліквідувала в соцмережах 2,5 тис. спільнот з мільйонною аудиторією та понад 20 ботоферм з потужністю більш ніж 60 тис. акаунтів, які працювали на Росію і координувалися спецслужбами країни-агресора.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter