Російський пропагандист Красовський отримав заочно п’ять років в’язниці за заклики до геноциду українців

Дата: 13 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Суд заочно визнав винним у публічних закликах до геноциду російського пропагандиста Антона Красовського. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Красовський під час поїздки до Києва у 2013 році. Фото: svoboda.org

Суд призначив остаточне покарання за скоєний злочин за сукупністю вироків. Пропагандист отримав максимально можливе покарання – п’ять років позбавлення волі. Окрім запроторення за ґрати суд також конфіскував майно пропагандиста. 

В Україні Красовський став широковідомий, коли в прямому ефірі в РФ закликав топити українських дітей у річці. Після цього він втратив посаду.

У РФ пропагандист також відомий тим, що, попри те що є відкритим геєм і Зробив камінг-аут у прямому ефірі російського телеканалу., підтримує гомофобну політику влади, яка з 2013 року офіційно не вважає ЛГБТ-людей рівними решті суспільства. 

Нагадаємо, що українські правоохоронці розглядають російську пропаганду як складову агресії, а експерти Комісії ООН з розслідування порушень в Україні вважають, що російські пропагандисти можуть підбурювати до геноциду українців. 

До пропагандистів війни за час повномасштабного вторгнення звертався президент України Володимир Зеленський, який передрікав їм ненависть від власного суспільства. 

ZMINA раніше дослідила історії двох нацистських пропагандистів, яким після Другої світової довелося відповідати за скоєне. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter