Російський борець Усманов розмістив відео із закликом “повністю знищити юдеїв і згодувати їхні тіла птахам”

Дата: 09 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Російський борець, чемпіон світу з вільної боротьби Ахмед Усманов відреагував у своїх соцмережах на атаки угрупування ХАМАС на Ізраїль. Він опублікував відео із закликом “проклясти юдеїв та їхніх помічників християн, повністю їх знищити та згодувати їхні тіла птахам”.

Про це повідомили в Base of Ukrainian sports. 

“О, Аллаху, допоможи нашим братам у Палестині. О, Аллаху, прокляни юдеїв та їхніх помічників з-поміж християн. Позбав їх дому, знищ їхню зброю, збий їхні літаки, потопи їхні кораблі, позбав їх сили, паралізуй їхні руки, знищ їх повністю. Згодуй їхні тіла птахам, покажи нам на них свою силу та могутність, знищувач несправедливих!” – йдеться у відео, яким поділився Усманов. 

Раніше Усманов також підтримував у соцмережах агресію РФ проти України. Проте Міжнародна федерація боротьби однаково визнала його “нейтральним” борцем та дозволила змагатися на чемпіонаті світу.

Зрештою, саме Усманов і став переможцем світової першості.

У суботу, 7 жовтня, Ізраїль зазнав ракетного удару з кількох місць у Газі. Лідер військового крила ХАМАС заявив, що угруповання розпочало нову операцію проти Ізраїлю. Ізраїльська армія після масованого ракетного обстрілу з боку палестинського анклаву вдарила по території сектору Газа. 

Пізніше цього ж дня прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив про завершення першого етапу операції “Залізні мечі”, що стала відповіддю на атаку ХАМАС. За словами очільника уряду, армія оборони Ізраїлю знищила більшу частину сил бойовиків, які вторглися на територію єврейської держави.

Однак попри значні успіхи армії оборони Ізраїлю, ЦАХАЛ, він заявив, що країна вступає в тривалу та важку війну. Зокрема, ізраїльська армія б’є по Газі у відповідь на атаки й заявляє, що вбила “сотні палестинських терористів” під час ударів.

Посольство Ізраїлю в США заявило, що бойовики ХАМАС викрали 100 ізраїльтян, цивільних і військових. Влада Ізраїлю звернулася до Єгипту з проханням виступити посередником у звільненні ізраїльтян, захоплених палестинськими бойовиками.

Станом на 8 жовтня понад 600 ізраїльтян загинули внаслідок нападу бойовиків палестинського радикального руху ХАМАС на Ізраїль.

Нагадаємо, що внаслідок атаки бойовиків ХАМАС на Ізраїль загинули щонайменше дві громадянки України. Дипломати вживають заходів для того, щоб організувати репатріацію тіл загиблих.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter