Російських військових відправили до СІЗО у Луганську через відмову воювати в Україні

Дата: 17 Липня 2022
A+ A- Підписатися
Групу військовослужбовців з Бурятії, які відмовилися воювати в Україні, відвезли в СІЗО до Луганська та схиляють до підписання нових документів для участі у війні.
 
Про це йдеться на інстаграм-сторінці голови фонду “Вільна Бурятія” Олександри Гармажапової.
 
Джерело: Мінюст

Вона опублікувала відеозвернення матері одного з цих військових Оксани Плюсніної. За словами жінки, разом із її сином “дуже багато бійців написали відмову”.

“Наразі всіх бійців, які написали відмову від бойових дій, розділили по групах на 8–10 осіб, відправляють до СІЗО-1 м. Луганська. Я не знаю, де знаходиться мій син і куди його відвезуть. У них забрали телефони”, – сказала Плюсніна.

Раніше, за її словами, у “відмовників” забрали документи під приводом того, що вони “можуть потрапити в полон”. Нині ж їх схиляють до відмови від рапортів і підписання нової угоди на участь у війні.

Плюсніна пояснила, що її син Ілля Камінський служить в 11-й окремій гвардійській десантно-штурмовій бригаді та перебуває в Україні з початку повномасштабної війни. 28 квітня він написав рапорт “за сімейними обставинами” – у нього народилася дитина. Після цього він ще декілька разів писав рапорти, останній – 11 липня був “про відмову від бойових дій”. Проте начальство їх не розглянуло.

Нагадаємо, що близько 150 військовослужбовців-контрактників із Бурятії, які воювали в Україні, написали рапорти про звільнення та повернулися додому. Перед звільненням їх утримували декілька днів на закритій території, погрожуючи порушенням кримінальних справ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter