Російському омонівцю, що причетний до викрадення мера Голої Пристані, загрожує до 12 років в’язниці

Дата: 07 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Заочно підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни повідомили начальнику інженерно-технічного відділення ОМОН “Беркут” Росгвардії в окупованому Криму. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Імені підозрюваного не називають, але наприкінці серпня слідчі публікували підозру на ім’я Пилипа Квартника. Судячи з документа, чоловік народився у російському місті Владивосток, але має українське громадянство.

Квартинка можна знайти й серед осіб у розшуку на сайті МВС. Датою його зникнення там зазначена 15.03.2014. 

Фото Квартник з бази розшуку МВС

У березні минулого року підозрюваний разом з російськими військовими окупував Скадовський район Херсонської області. Саме він, як вважають слідчі, віддав наказ викрасти мера Голої Пристані Олександра Бабича

Ім’я Бабича у тексті підозри та повідомленнях правоохоронців не пишуть, але на це вказують, між іншим, місце викрадення, зазначене у підозрі, а саме Голопристанська міська рада. 

Бабича викрали 28 березня 2022 року й відтоді ні родина, ні його колеги та знайомі не мають змоги з ним поспілкуватись. Ймовірно, він перебуває в Сімферопольському СІЗО № 2.

Якщо суд визнає Квартника винним, то він може отримати до 12 років за ґратами. 


Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує насильницькі зникнення, затримання та викрадення цивільних осіб на тимчасово окупованих територіях. Якщо ваші рідні зникли або ви маєте побоювання, що їх могли викрасти, – напишіть, будь ласка, на нашу електронну адресу es@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами. 

Отримана інформація за згодою заявника буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, а також міжнародних організацій для внесення ними інформації до періодичних звітів, зокрема до Комітету ООН проти тортур, Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, Міжнародного кримінального суду тощо для  документування та подальшого розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні та притягнення винних до відповідальності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter