Російському експосадовцю, який очолює “уряд” бойовиків на Донеччині, загрожує 15 років в’язниці

Дата: 15 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також про створення терористичної групи чи організації повідомили громадянину Росії, який на окупованій Донеччині очолив так званий уряд бойовиків. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото підозрюваного, яке опублікували правоохоронці, та Віталій Хоценко

Есбівці, які вели слідство в справі, назвали ім’я підозрюваного – це Віталій Хоценко. За даними спецслужбовців, він входить до найближчого оточення терориста Дениса Пушиліна

Хоценко виконує завдання росіян щодо матеріально-технічного забезпечення бойовиків, а також відповідає за вивезення українського зерна, вугілля та граніту з Маріупольського порту до Росії, кажуть слідчі. Називають його також одним з ключових організаторів фейкового референдуму щодо “приєднання” до РФ. 

Підозрюваний переховується від правосуддя на окупованій території України.

Втім, Служба безпеки знає про його місця перебування, маршрути переміщення та проводить комплексні заходи для притягнення до відповідальності”,кажуть есбівці. 

За статтею щодо створення терористичної групи чи організації Хоценку загрожує від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. За зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України – ще від трьох до п’яти років. 

Хоценко, який родом з Дніпра, обіймав чимало держпосад у Росії: був директором департаменту освіти та науки, радником першого віцегубернатора в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, міністром енергетики, промисловості та зв’язку в Ставропольському краї. 

Підозрюваний перебуває під санкціями, зокрема, США, Канади, України, Японії, ЄС, Нової Зеландії, Швейцарії, Великої Британії та Австралії. 

Нагадаємо, що правоохоронці повідомили про підозру голові російського Промсвязьбанку Петру Фрадкову, який контролює всі фінустанови на тимчасово окупованих територіях України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter