Російській поетесі заборонили в’їзд в Україну за відвідини Криму

Дата: 24 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

25-річній громадянці Росії, Алісі Денисовій, яка прибула з Іспанії до Києва, заборонили в’їзд в Україну через незаконне відвідування анексованого Криму.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби. 

Джерело: Держприкордонслужба України

Держприкордонслужба України оприлюднила відео розмови з жінкою, під час якої вона визнала, що їздила в Крим у 2020 році поїздом із російського Краснодара.

У ході оформлення прикордонники встановили, що вона в порушення встановленого порядку в’їзду і виїзду незаконно відвідувала тимчасово окуповану територію АР Крим. Росіянка, яка виявилася поетесою і автором різних проєктів, неодноразово публікувала матеріали на кримську тематику і інформацію про відвідування тимчасово окупованої території України. Жінка зазначила, що на півострів їздила торік і потрапила туди поїздом“, – йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначили, що за порушення норм українського законодавства громадянці Російської Федерації було відмовлено у пропуску через державний кордон та заборонений в’їзд в Україну.

Пізніше поетеса Аліса Денисова, опублікувала в соцмережах фотографію з київського аеропорту.

Скріншот каналу Аліси Денисової в телеграмі

При цьому Денисова порадила своїм підписникам не повідомляти українським прикордонникам інформацію про відвідування Криму, щоб “не ревіти на кордоні”.

Запам’ятайте одне, якщо не хочете ревіти на кордоні від того, що вас розлучають із коханою людиною, на питання, навіщо ви їздили в Крим, відповідайте: не їздив. Навіть якщо їздили“, – написала вона.

Нагадаємо, що проїзд до Криму не з материкової частини України є порушенням законодавства, за яке громадяни України можуть дістати штраф, а іноземці – заборону на в’їзд. 

Цього року у в’їзді до України відмовили, зокрема, російській співачці Глюкозі (Наталії Іоновій), журналістові НТВ Олексію Петрушку, який “забув” про поїздку до Криму, та депутату від партії “Єдиная Россия” Карену Арутюняну, що має медаль за анексію півострова. Не пустили до України й трьох росіян, які збиралися проводити в Києві лекції про те, як маніпулювати людьми в ЗМІ та соцмережах.

На початку цього року Служба безпеки та Прокуратура АРК почали створювати реєстр іноземців-порушників, які незаконно відвідували окупований Крим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter