Російській блогерці на три роки заборонили в’їзд до України за відвідини Криму

Дата: 27 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

У Борисполі прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту “Київ” заборонили в’їзд в Україну російській блогерці. Раніше вона незаконно відвідувала окупований Крим.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби. 

Фото: Державна прикордонна служба України

Під час оформлення пасажирів авіарейса, що прибув з Туреччини, прикордонники виявили громадянку Росії, 1994 року народження, яка порушила порядок в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим.

Порушницею виявилася російська блогерка, але її імені правоохоронці не називають. Іноземку в Україну не пропустили та, крім того, на три роки заборонили їй в’їзд до нашої країни.

Нагадаємо, що проїзд до Криму не з материкової частини України є порушенням законодавства, за яке громадяни України можуть дістати штраф, а іноземці – заборону на в’їзд. 

Цього року у в’їзді до України відмовили, зокрема, російській співачці Глюкозі (Наталії Іоновій), журналістові НТВ Олексію Петрушку, який “забув” про поїздку до Криму, та депутату від партії “Єдиная Россия” Карену Арутюняну, що має медаль за анексію півострова. Не пустили до України й трьох росіян, які збиралися проводити в Києві лекції про те, як маніпулювати людьми в ЗМІ та соцмережах.

На початку цього року Служба безпеки та Прокуратура АРК почали створювати реєстр іноземців-порушників, які незаконно відвідували окупований Крим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter