Російські військові за час повномасштабного вторгнення в Україну вбили майже пів тисячі дітей

Дата: 01 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну внаслідок дій російських військових загинули щонайменше 499 дітей. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: ЕРА
Окрім загиблих ще 1090 дітей отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Найбільше потерпілих у Донецькій області – 483, у Харківській – 298, Київській – 129, Херсонській – 117, Запорізькій – 97, Миколаївській – 95, Дніпропетровській – 94, Чернігівській – 71, а також у Луганській – 67.

Лише протягом минулої доби росіяни вбили 10-річну дівчинку в Кривому Розі, а ще вісьмох дітей віком від 4 до 17 років поранили. Також у Херсоні отримала поранення 16-річна дівчинка. 

Дані, зібрані правоохоронцями, не є остаточними, бо робота зі встановлення загиблих та потерпілих триває. 

Нагадаємо, що правоохоронці розслідують близько трьох тисяч воєнних злочинів російських військових проти українських дітей. Українські посадовці вже висловлювали думку, що постраждалими від війни слід вважати всіх дітей у країні. 

Внаслідок російської агресії понад тисячу дітей втратили батьків, а ще тисячі росіяни депортували до Росії. Там їм змінюють документи, вони зазнають пропагандистського оброблення, їх змушують плести маскувальні сітки для російських військових, відправляють до російських сімей, наприклад, колишніх силовиків, а деяких відправляють до таборів, де до них ставляться як до тварин. 

Війна в Україні, як вважають у ЮНІСЕФ, штовхає ціле покоління дітей “до краю прірви”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter