Російські військові обстріляли зооволонтерів, які рятували тварин: двоє поранених

Дата: 15 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Російські окупаційні війська увечері 14 червня прицільно обстріляли зооволонтерів “Команди порятунку тварин міста Києва” та “Вільні тварини” під час евакуації тварин. 

Про це повідомила тревел-блогерка та радниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів Лала Тарапакіна на своїй сторінці у фейсбуку.

Внаслідок атаки двоє волонтерів отримали поранення.

“Наші евакуаційні шляхи прицільно обстріляли. Пів години тому ми витягли екіпажі, що залишалися на воді. Два поранених (всі будуть жити, все норм), мінус човен. Всі вже по базах, влаштовуємо врятованих тварин. Кожен з наших рятівників розуміє, куди лізе, і я прекрасно розумію. Тож просто подякуємо тим, хто сьогодні знав, на що йшов, але йшов”, – написала Тарапакіна. 

Раніше українських волонтерів обстріляли російські окупаційні війська під час спроби доправити потерпілим допомогу до Херсона. 

До цього росіяни обстріляли в Херсоні точку евакуації цивільних із затоплених унаслідок підриву Каховської ГЕС населених пунктів, а першими з місця події про це розповіли журналісти Стас Козлюк і Стас Юрченко. Останній зміг зняти моменти “прильотів”.

Згодом стало відомо про загибель одного й поранення ще двох людей під час обстрілу росіянами Херсона та області. 

Також, за даними прокуратури, в одному із сіл через обстріли травми отримали четверо місцевих мешканців. Пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, що Каховську ГЕС російські війська підірвали вранці 6 червня, вона не підлягає відновленню. Після цього рівень води в селах та містах почав швидко підвищуватися, через загрозу затоплення на правому березі Дніпра почали евакуацію населення.

Українські посадовці кажуть про “найбільшу техногенну катастрофу в Європі за десятиліття”, а західні партнери України висловлюють обурення, називаючи підрив воєнним злочином.

Контакти для евакуації та допомоги можна знайти тут.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter