Російські тюремники погрожують зґвалтуванням українському активістові Володимиру Якименку

Дата: 27 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Адміністрація в’язниці в Саратовській області, де незаконно тримають за надуманими обвинуваченнями українського активіста Володимира Якименка, погрожує йому зґвалтуванням.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

⚡⚡⚡Адміністрація російської в’язниці погрожує незаконно засудженому Володимиру Якименку зґвалтуванням❗❗❗❗Громадянина…

Опубліковано Людмилою Денісовою Середа, 26 лютого 2020 р.

За словами Денісової, українця мають перевести до лікарні нібито для лікування. Адміністрація установи погрожує зґвалтувати чоловіка в лікарні за те, що він скаржиться на погані умови тримання Омбудсману та українським дипломатам. 

“Крім того, попри всі мої вимоги провести медичне обстеження та надати необхідне лікування Володимиру, Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова майже три місяці не реагує. Він досі не оглянутий лікарями”, – повідомила Денісова.

Уповноважена вчергове звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової, щоб та не допустила заподіяння шкоди фізичному та психічному здоров’ю Володимира, а також сприяла в наданні йому належної медичної допомоги.

Нагадаємо, що про знущання російських тюремників з Якименка вже неодноразово розповідали його рідні та Омбудсман. 

Якименко – таксист та активіст “Автомайдану” із села Чаплинка на Херсонщині. Чоловік активно допомагав українській армії на Донбасі та кримчанам, які у 2014 році залишали півострів через російську окупацію. 11 червня 2017 року, коли він учергове перетинав адміністративну межу з півостровом, його затримали російські силовики. Вони звинуватили українця в транспортуванні наркотиків, які йому нібито підклав пасажир, та в перші дні катували, щоб отримати зізнання. Підконтрольний Кремлю суд у Криму дав чоловіку п’ятнадцять з половиною років колонії.

Про бранця Кремля в Україні дізналися лише наприкінці вересня минулого року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter