Російські силовики в Криму викрали активіста та його дружину

Дата: 10 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Російські силовики в місті Саки викрали проукраїнського активіста Олега Приходька та його дружину Любов. 

Про це повідомили у “КримSOS”.

Внимание! Оккупанты в Крыму выкрали украинца Олега Приходько – 9 октября ворвались в дом, в г. Саки и вывезл в чём был – Eduard Leoniv

Gepostet von Крим_ SOS am Mittwoch, 9. Oktober 2019

Силовики увірвались у будинок подружжя 9 жовтня. За словами рідних, вони без пояснень вивели Приходька на вулицю та повезли в невідомому напрямку. Згодом дочка активіста повідомила, що разом з батьком силовики затримали й матір. 

Відомо, що Приходька декілька разів викликали до так званої прокуратури в Саках. У лютому поточного року в нього провели обшук, під час якого вилучили українську символіку, червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку і домашні CD-диски. Після обшуку чоловіка відвезли на допит в ФСБ, де розпитували про його діяльність і зв’язки на материковій частині України.

Ще раніше, влітку 2016 року, Приходька кілька разів затримували нібито за українські номерні знаки на його автомобілі.

Нагадаємо, російські силовики після окупації Криму активно переслідують проукраїнських активістів та кримських татар. За даними Моніторингової місії ООН, лише за пів року вдвічі збільшилася кількість обшуків і рейдів проти кримських татар. Силовики виправдовували ці обшуки необхідністю вилучення матеріалів, зокрема рукописних нотаток або інформації на електронних носіях, які пов’язували підозрюваних із групами, що заборонені в Російській Федерації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter