Російські силовики перевірять BBC, “Медузу” та “Радіо Свобода” на пропаганду наркотиків

Дата: 14 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

МВС РФ перевірить на предмет пропаганди наркотиків та участі в незаконному обігу заборонених речовин видання “Медуза”, BBC та “Радіо Свобода” (США).

Про це повідомляє Інтерфакс.

Три медіахолдинги потрапили до списку іноземних організацій, які можуть “вести діяльність із легалізації наркоспоживання”. Увагу на видання звернув очільник комісії Держдуми з розслідування фактів іноземного втручання у внутрішні справи Росії Василь Піскарьов. 

На його думку, “Радіо Свобода” і “Медуза” активно висвітлюють неузгоджені акції “за декриміналізацію споживання наркотиків”. Депутат, зокрема, згадав матеріали про Конопляний марш у Петербурзі, не уточнивши, у якому році відбувалась акція. У “Медузі” повідомили, що на сайті медіа опубліковано дві новини про Конопляний марш у 2018 році: про те, що влада Петербурга погодила проведення акції, і про те, що організатор скасував її.

Нагадаємо, що на початку грудня минулого року Володимир Путін підписав закон, що дозволяє прирівнювати до “іноземних агентів” і фізичних осіб. Іноземними агентами тепер можуть визнавати росіян, які поширюють матеріали ЗМІ – “іноземних агентів” або беруть участь у їхньому створенні, а також отримують гроші чи майно з-за кордону або від російських юридичних осіб, що фінансуються з іноземних джерел.

Видання, які вже перебувають у реєстрі “іноземних агентів”, повинні заснувати російські юридичні особи для роботи в РФ. Крім того, в їхніх публікаціях має бути зазначено, що їх створив “іноземний агент”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter