Російські окупанти змушують “банки” передавати дані кримчан незаконним “військкоматам” для мобілізації

Дата: 04 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Кримські “банки” готуються передавати інформацію про своїх клієнтів у військкомати для мобілізації.

Про це заявив партизанський рух “АТЕШ” з посиланням на свої джерела у “військкоматі”.

У повідомленні стверджується, що окупанти планують запускати активний процес мобілізації в Криму після незаконних та фіктивних виборів 12 вересня. Особливий акцент буде зроблений на відставних “поліцейських” та інших силовиках. 

Також повідомляється, що осіб, які ховаються від мобілізації, виявлятимуть через банки. Операторам банків поставили завдання викликати клієнтів з паспортами нібито для звіряння та оновлення даних і, якщо особи, які цікавлять окупаційну систему, з’являться, повідомляти про їхнє місце перебування, у крайньому разі прямо викликати незаконну “поліцію”.

Окупанти унеможливлюють життя на півострові. Вони шукатимуть нових методів для мобілізації мешканців окупованих українських регіонів. Якщо нічого не зробити, то трагедія Луганської та Донецької областей буде повторена. Цього допустити не можна!

АТЕШ

Раніше Прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя відкрила гарячу лінію для мешканців тимчасово окупованого Криму, які намагаються уникнути незаконної мобілізації до російської армії.

Читати також: Що робити, якщо вас мобілізують до збройних сил РФ в Криму

З питань в’їзду / виїзду та перебування в інших країнах громадянам України в Криму радять звертатися до координаційного центру:

  • за телефонами: +38 (050) 851 82 94 (WhatsApp, Telegram); +38 (063) 576 77 40 (WhatsApp, Telegram);
  • електронною поштою: yardimlashma2022@gmail.com;
  • на фейсбук-сторінку координаційного центру Меджлісу з гуманітарних питань;
  • або телеграм-канал координаційного центру Меджлісу.

Серед іншого мешканці тимчасово окупованого Криму, які в’їхали на територію Казахстану, зможуть отримати необхідні консультації в координаторів:

  • місто Астана: Руслан Маштаков, тел. +7 (701) 812 13 13;
  • місто Алмати: Уріє Курташирова, тел. +7 (777) 757 80 07; Лілія Алімова, тел. +7 (701) 789 06 98.

У липні 2023 року керівний партнер Global Rights Compliance LLP Вейн Джордаш на полях Кримської платформи заявив, що Міжнародний кримінальний суд недопрацьовує в питанні розслідування міжнародних злочинів щодо цивільних у тимчасово окупованому Криму.

Як відомо, правозахисна спільнота в Україні переконана, що деокупація Криму припинить систематичні грубі порушення прав людини на півострові з боку Російської Федерації. Для цього вони закликають країни підтримати Україну своєчасним постачанням зброї та військовим обладнанням у достатній кількості.
 
Раніше посол України в Бразилії Андрій Мельник заявив, що Україна повинна негайно отримати в 10 разів більшу військову допомогу, ніж вона отримала від союзників дотепер, щоб завершити війну цього року.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter