Російські окупанти наприкінці лютого проведуть чергову незаконну мобілізацію кримчан – Генштаб

Дата: 26 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У кінці лютого росіяни планують наступну незаконну масову хвилю мобілізації в тимчасову окупованому Криму.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

За даними українських військових, на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим окупанти проводять підготовчі заходи до чергової хвилі мобілізації.

“До 29 січня 2023 року всі так звані державні та приватні установи повинні подати до військових комісаріатів списки осіб на “бронь”. Наступна масова хвиля мобілізації запланована на кінець лютого”, – мовиться в повідомленні.

У Генштабі також повідомили, що з 1 лютого будуть припинені всі ремонтні та будівельні роботи на бюджетних підприємствах та в установах Криму, а заплановані на це кошти будуть перенаправлені на забезпечення збройної агресії проти України.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, Росія намагається створити збройні сили чисельністю 2 мільйони осіб. Російська влада найближчими тижнями оголосить проведення чергової хвилі мобілізації.

Як раніше повідомила Кримська правозахисна група з посиланням на так званий “військовий комісаріат” на півострові та Міноборони РФ, країна-окупант 2021 року незаконно призвала 6 тисяч осіб. 2022 року так званий “військовий комісар” в Криму відмовився озвучувати плани цієї призовної кампанії.

Загалом, за даними Представництва президента України в АРК, Росія незаконно мобілізувала у свою армію 39 тисяч кримчан.

Раніше ZMINA розповіла, чи є законною прихована мобілізація на півострові, як мобілізують кримчан та з якими бар’єрами вони стикаються, коли намагаються уникнути участі в бойових діях проти своїх співвітчизників. 

Якщо ви перебуваєте в Криму, то прочитайте інструкцію про те, що робити

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter