Російські окупанти, ймовірно, обстріляли околицю Києва фосфорними бомбами

Дата: 23 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові, ймовірно, обстріляли вночі 22 березня північно-західну околицю Києва забороненими фосфорними боєприпасами.

Про це повідомили в телеграм-каналі видання ITV News. 

Фото: телеграм-канал ITV News

Фотографії ймовірного обстрілу зробив фотокореспондент ITV Олег Гриб. Повідомлення про обстріл також перепостив у своєму телеграм-каналі мер Ірпеня Олександр Маркушин. Водночас підтвердження обстрілу, наприклад, у ДСНС на момент публікації новини не було. 

Орієнтовна зона ураження, за даними видання, Гостомель – Ірпінь. 

Повідомлення про використання Росією в Україні заборонених фосфорних боєприпасів вже надходили з Попасної на Луганщині та Краматорська на Донеччині. Про обидва випадки повідомляв заступник керівника патрульної поліції Києва Олексій Білошицький.

Фосфорні боєприпаси – це вогненебезпечні боєприпаси, які містять білий фосфор. Він дуже активно спалахує від контакту з киснем.

Білий фосфор спричиняє не просто опіки, а глибокі рани, починаючи від ураження кісток до змертвіння тканин. Використання фосфорних бомб заборонено Женевською конвенцією.

Раніше вже також надходила інформація про використання Росією в Україні й інших заборонених видів зброї, зокрема касетних (123) та некерованих бомб. Міністерство оборони РФ визнало, що в Україні застосовують важку вогнеметну систему ТОС-1А “Солнцепек”, на якій можуть використовувати термобаричні боєприпаси. Такі боєголовки руйнують інфраструктуру, серйозно ушкоджують внутрішні органи та спричиняють опіки, що призводить до смерті потерпілих.

Схожі системи Росія використовувала в Афганістані та Чечні.

Прочитати про докази використання Росією невибіркової зброї для атаки на цивільних ви можете за цим покликанням.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter