Російські бойовики на Донеччині кинули до в’язниці на 30 років полоненого фельдшера ЗСУ Віталія Матвієнка

Дата: 11 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

На окупованій Донеччині російські бойовики влаштували чергове судилище щодо військовополоненого, якому закидали вбивство та замах на вбивство цивільних у Маріуполі. У підсумку полоненому фельдшеру ЗСУ Віталію Матвієнку незаконно призначили 30 років ув’язнення. 

Про це розповідають пропагандистські російські медіа, посилаючись на заяви окупаційних посадовців. 

Маріуполь. Фото: AFP
 
Матвієнко – фельдшер медичного пункту реактивно-артилерійського дивізіону 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ, який брав участь у захисті Маріуполя навесні 2022 року.

37-річному українцю закидали нібито вбивство у березні торік шістьох цивільних у Маріуполі та замах на вбивство ще чотирьох. Російські силовики переконували, що Матвієнко розстріляв за наказом командира з автомата легкову автівку із людьми, а невдовзі вже з товаришами по службі — колону з трьох автомобілів. 

Віталій Матвієнко. Скриншот відео

Росіяни кажуть, що полонений український військовий провину визнав. 

Такі “суди” над військовополоненими є злочином. ZMINA докладно пояснювала це на прикладі засуджених російськими бойовиками торік іноземців – військовослужбовців ЗСУ.  

Матвієнко не перший полонений, щодо якого влаштували судилище на окупованих Росією територіях. До прикладу, довічне призначили полоненому Василю Шитрі, азовців Павла Артеменка та Антона Романюка відправили до колонії на 24 роки, а Віталія Прокопчука та Максима Овчаренка – на 25 та 22 роки відповідно. 

Нагадаємо, що нещодавно у Росії українського військовополоненого Антона Чередника  засудили до 19 років ув’язнення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter