Російські бойовики на Донеччині “засудили” двох бійців “Азову” до 24 років колонії

Дата: 17 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

На окупованій російськими військовими частині Донеччини так званий “суд” розглянув справи військовополонених бійців “Азову” Павла Артеменка та Антона Романюка. Обох російські бойовики незаконно відправили до колонії на 24 роки. 

Про це повідомило пропагандистське російське видання ТАСС. 

Скриншот відео

Павло Артеменко, як розповідала його мама, став на захист України у 17 років та три роки служив у “Азові”. 

Антон Романюк як й Артеменко був серед захисників Маріуполя. 

Росіяни звинуватили обох в обстрілах житлових будинків. За версією обвинувачення, вони нібито здійснили 60 обстрілів щонайменше п’ятьох будинків та завдали збитків цим на 27 мільйонів рублів.  

Романюк та Артеменко не перші військовополонені “азовці”, щодо яких влаштували судилище на окупованих територіях. Нещодавно іншого бійцям Андрія Богдана відправили на 25 років до в’язниці за нібито “вбивство” та “жорстоке поводження з військовополоненими”

Такі суди над військовополоненими є злочином. ZMINA докладно пояснювала це на прикладі засуджених російськими бойовиками торік іноземців – військовослужбовців ЗСУ. 

Нагадаємо, що нещодавно росіяни почали “суд” над 22 військовими з “Азову”, яким закидають тероризм, а також намагаються запроторити за ґрати військовополоненого Антона Чередника. Російська прокуратура звинувачує останнього в буцімто розстрілі цивільного під Маріуполем. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter