На окупованій Донеччині російські бойовики “засудили” бійця “Азову” до 25 років в’язниці

Дата: 14 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

На окупованій російськими військовими частині Донеччині так званий “суд” розглянув справу військовополоненого бійця “Азову” Андрія Богдана. Його відправили на 25 років до в’язниці за нібито “вбивство” та “жорстоке поводження з військовополоненими”

Про це розповіли в генеральній прокуратурі РФ. 

Фото: фейсбук-сторінка Олександра Філона

Військовий став до лав “Азову” 2019 року, а служив разом із другом Владом, який також опинився в полоні росіян. Обох удома чекають матері, а мама Богдана навіть виступала в ООН. 

На зв’язок Андрій перестав виходити 15 травня минулого року. Рідним вдалося дізнатися, що росіяни спочатку утримували його в Оленівці на Донеччині. 

На думку російських силовиків, Богдан у березні 2022-го на автозаправці в Маріуполі зупинив легковий автомобіль для огляду. В автівці нібито сиділи мирний житель та двоє російських бойовиків, один з яких був поранений. Обох бойовиків, як ідеться в матеріалах, затримали та роззброїли, а після Богдан “відвів пораненого до будівлі автозаправної станції та розстріляв”. 

Українські посадовці нині незаконне переслідування Богдана не коментували. 

Нагадаємо, що нещодавно росіяни почали “суд” над 22 військовими з “Азову”, яким закидають тероризм, а також намагаються запроторити за ґрати військовополоненого Антона Чередника. Російська прокуратура звинувачує останнього в буцімто розстрілі цивільного під Маріуполем. 

Такі суди над військовополоненими є злочином. ZMINA докладно пояснювала це на прикладі засуджених російськими бойовиками торік іноземців – військовослужбовців ЗСУ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter