Російська Федерація вербує мігрантів з Центральної Азії на війну з Україною — британська розвідка

Дата: 03 Вересня 2023
A+ A- Підписатися
У РФ вербують на війну в Україні мігрантів із сусідніх країн, зокрема з Центральної Азії. Окупанти обіцяють чоловікам прискорене отримання громадянства та високі зарплати.
 
Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на свою розвідку.
 
Фото: Depositphotos

Як зазначається у зведенні, станом на кінець червня 2023 року Росія зверталася до громадян сусідніх країн з оголошеннями про найм осіб для війни в Україні.

Так, у Вірменії та Казахстані росіяни розмістили онлайн-реклами, у яких за участь у бойових діях пропонують 495 тисяч рублів (понад 5 тисяч доларів) початкового платежу й зарплати від 190 тисяч рублів (майже 2 тисячі доларів).

А в північній Костанайській області Казахстану проводилися вербування, направлені на етнічних росіян.

Принаймні з травня 2023 року Росія намагається залучати мігрантів із Центральної Азії до участі у війні, обіцяючи їм прискорене отримання громадянства та зарплати до 4160 доларів.

Повідомляється, що в узбецьких мігрантів-будівельників у Маріуполі відібрали паспорти після прибуття та змусили приєднатися до російської армії.

У Росії проживає щонайменше шість мільйонів мігрантів із Центральної Азії, яких Кремль, ймовірно, розглядає як потенційних призовників. Росія, ймовірно, хоче уникнути подальших непопулярних заходів внутрішньої мобілізації напередодні президентських виборів 2024 року. Залучення іноземних громадян дозволяє Кремлю отримувати додатковий персонал для своїх військових дій в умовах зростаючих втрат”, – вважає британська розвідка.

Нагадаємо, Росія прагне набрати на війну проти України громадян Казахстану. Там почали зʼявлятися рекламні оголошення щодо набору до російських військ. Охочим обіцяють негайну виплату понад 5 000 доларів за вступ до лав окупаційної армії, а також щомісячну зарплату розміром понад 2000 доларів та додаткові пільги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter