Російська акторка отримала заборону на в’їзд через незаконні відвідини Криму

Дата: 05 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Державна прикордонна служба заборонила в’їзд до України на три роки російській акторці через незаконні відвідини окупованого Криму. 

Про це повідомили у відомстві. 

Росіянка прилетіла до аеропорту “Бориспіль”, однак на паспортному контролі прикордонники встановили, що минулого року вона незаконно відвідувала окупований Крим. На півострові жінка брала участь у зніманні багатосерійного серіалу “Непотопляемая”. За даними кримських видань, разом з нею до Криму незаконно приїжджали ще 65 осіб. 

Через порушення українських законів росіянці відмовили в перетині кордону та відправили до країни вильоту. У ДПСУ не називають імені порушниці, однак поінформоване джерело “Української правди” повідомило, що йдеться про акторку Глафіру Тарханову.

Нагадаємо, що проїзд до Криму не з материкової частини України є порушенням законодавства, за яке громадяни України можуть дістати штраф, а іноземці – заборону на в’їзд. 

Минулого року у в’їзді до України відмовили, зокрема, російській співачці Глюкозі (Наталії Іоновій), журналістові НТВ Олексію Петрушку, який “забув” про поїздку до Криму, та депутату від партії “Единая Россия” Карену Арутюняну, що має медаль за анексію півострова. Не пустили до України й трьох росіян, які збиралися проводити в Києві лекції про те, як маніпулювати людьми в ЗМІ та соцмережах.

У 2020 році Служба безпеки та Прокуратура АРК почали створювати реєстр іноземців-порушників, які незаконно відвідували окупований Крим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter