ПАРЄ розгляне резолюцію про недопуск російських і білоруських спортсменів на Олімпіаду-2024

Дата: 18 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) планує на червневій сесії провести дебати й розглянути резолюцію про недопуск російських і білоруських атлетів на Олімпіаду-2024 в Парижі.

Про це повідомила заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, член української делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук на своїй сторінці у фейсбуку.

МОК напіввідкрив росіянам двері на Олімпійські ігри: як реагують Україна та світ Росія вже виступала на Олімпіадах у нейтральному статусі. Джерело: Getty Images

“Маємо серйозне завдання — проведення дебатів за терміновою процедурою та ухвалення резолюції щодо неучасті російських та білоруських атлетів на Олімпіаді-2024 в Парижі, яку готує Комітет ПАРЄ з питань культури, освіти, медіа та спорту, який я очолюю”, — написала вона.

Вона висловила сподівання, що Міжнародний Олімпійський комітет “таки отримає рекомендацію ПАРЄ щодо недопуску російських та білоруських спортсменів”.

Раніше російські медіа з посиланням на власні джерела повідомили, що МОК за основу принципу допуску російських спортсменів на Олімпійські ігри 2024 року взяв формування “команди біженців”.

Також в Комітеті заявили, що росіяни можуть бути допущені на Ігри лише в нейтральному статусі за певних умов і лише в індивідуальних видах спорту.

У відповідь на це очільниця міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що ймовірний допуск російських спортсменів до Ігор за таких умов — це “проєкт американських спецслужб”.

Нагадаємо, що в березні нинішнього року Президія Меджлісу кримськотатарського народу закликала МОК не допускати російських і білоруських спортсменів до Олімпійських ігор 2024 року.

Меджліс наголосив, що участь представників РФ та Білорусі ці два прототалітарні режими використають для виправдання геноциду українців і кримських татар.

Перед цим, 28 березня, президент МОК Томас Бах виступив на захист планів допуску російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter