Рада відправила на доопрацювання законопроєкт про легалізацію медичного канабісу

Дата: 14 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Верховна Рада відправила на доопрацювання законопроєкт №5596 щодо легалізації медичного канабісу.

Про це повідомили на сайті парламенту. 

Підтримали це рішення 240 народних депутатів. За словами голови фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давида Арахамії, доопрацьований законопроєкт можуть подати на новий розгляд уже восени. 

“Я думаю, що будемо трошки в іншому форматі це питання подавати. Там дійсно не всі розуміють, як ця індустрія має працювати. Ми вже записали ці питання, відпрацюємо їх і потім будемо вже восени подавати (законопроєкт. – Ред.) ще раз у Раду”,цитує його Укрінформ. 

Напередодні голосування в парламенті на підтримку ідеї легалізації медичного канабісу висловились у МОЗ, а активісти провели під стінами Ради пікет. Також закликала Раду легалізувати медичні коноплі мати чотирирічної дівчинки з тяжкою формою епілепсії Вікторія Мостовенко. Через чинну заборону вона змушена шукати шляхи, щоб купляти олію на основі медичного канабісу для доньки, дозволену в 60 країнах світу, але не в Україні. 

За словами голови Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, а також одного з авторів законопроєкту Михайла Радуцького, у разі легалізації в Україні медичного канабісу ціна ліків на його основі може становити 10–12 доларів, що мінімум удесятеро менше, ніж його ціна на чорному ринку. 

За підрахунками авторів ініціативи, на легалізацію медичних конопель в Україні чекає 2 мільйони пацієнтів. 

Нагадаємо, що Організація Об’єднаних Націй вилучила медичну марихуану зі списку небезпечних наркотичних засобів, таких як героїн. ZMINA неодноразово розповідала про те, чому в Україні слід легалізувати канабіс у медичних цілях. Наш кореспондент спеціально сходив на “Конопляний марш” та поспілкувався з його учасниками, серед яких військові, школярі та люди з інвалідністю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter