Путін приїхав у Киргизстан

Дата: 12 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Підозрюваний Міжнародним кримінальним судом у депортаціях українських дітей президент РФ Володимир Путін приїхав з візитом до Киргизстану. Це перша його закордонна поїздка відтоді, як у 123 країнах влади отримали можливість арештувати його. 

Про візит розповіли в уряді Киргизстану. 

Путін та президент Киргизстану Садир Жапаров. Фото: сайт Кремля

Російський керманич має провести переговори з президентом країни Садиром Жапаровим, а також візьме участь у засіданні ради глав держав СНД. 

Путін вже приїжджав до Киргизстану наприкінці минулого року.

Киргизстан підписав Римський статут Міжнародного кримінального суду, але так і не ратифікував документ як й Україна. ZMINA детально розповідала, що таке Римський статут та чому він потрібен Україні.

Після того, як Путін та його уповноважена з прав дітей Марія Львова-Бєлова отримали ордери на арешт від МКС, пересування російського голови світом стали обмеженими. До прикладу, ще на початку поточного року в його планах було відвідати Південно-Африканську Республіку, щоб приєднатись до саміту БРІКС, але до країни він не доїхав. 

Росія погрожувала громадянам ПАР війною, якщо влада арештує Путіна, про що під присягою в суді розповів президент країни Сиріл Рамафоса

Нагадаємо, що Україна закликає МКС активізувати зусилля і видати нові ордери на арешт за воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид, вчинені росіянами на українській території. Одним з ймовірних нових отримувачів такого ордера може стати самопроголошений очільник Білорусі Олександр Лукашенко, якого у ЄС вважають співучасником. 

Ордери на арешт Путіна та Львової-Бєлової українські правоохоронці спільно з МКС готували п’ять місяців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter