Путін помилував одного з організаторів убивства журналістки Ганни Політковської, щоб він поїхав убивати в Україну

Дата: 14 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Президент Росії Володимир Путін помилував одного з організаторів убивства журналістки Ганни Політковської – критикині російської влади, яку вбили в під’їзді власного будинку в день народження Путіна, 7 жовтня 2006 року. Рідні медійниці назвали такий крок “несправедливістю та свавіллям, наругою над пам’яттю людини, убитої за свої переконання та виконання професійного обов’язку”. 

Заяву сина та доньки Політковської опублікувала “Нова газета”. 

Фото: АР

Достроково звільнити ув’язненого в РФ можна трьома способами: президент має право підписати відповідний указ, Держдума може ухвалити постанову або ж суд ухвалить рішення про умовно-дострокове звільнення. Журналісти вже отримали підтвердження тому, що Путін власноруч підписує помилування вбивцям та ґвалтівникам, щоб ті їхали на війну в Україну. 

Інформація про звільнення причетного до вбивства Політковської Сергія Хаджикурбанова з’явилася напередодні в російських медіа. Як виявилось, рідних журналістки не сповістили про це. 

“Скажуть (представники влади. – Ред.): усе за законом – нікого й не мали сповіщати, законна процедура така й інша. На це відповімо: не треба ховатися за вашим законом, у якому вже наробили дірок суддівські молоточки, що стали знаряддям тортур. Держава давно вже не стоїть на варті закону, а користується цим законом за своїм збоченим розумінням. Дає 25 років за переконання та милує вбивць, які цією державою затребувані”, – йдеться у зверненні Віри та Іллі Політковських

Історія з помилуванням Хаджикурбанова не перша подібна. До прикладу, нещодавно так само на волі опинився Владислав Канюс – засуджений за жорстоке вбивство партнерки Віри Пехтєлєвої. Він закатував дівчину до смерті, поки це чули сусіди та намагалися додзвонитись у поліцію. Канюс мав провести в колонії 17 років. 

ZMINA готувала добірку з російськими злочинцями, які через помилування опинилися на волі. 

Нагадаємо, що суди в Росії вже пом’якшують покарання тим, хто їздив убивати українців на війну або заявив про такі наміри, а нещодавно в РФ ухвалили закон, яким зупинили судочинство щодо мобілізованих, добровольців та учасників повномасштабного вторгнення в Україну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter