Прикордонники розповіли про падіння пасажиропотоку втричі

Дата: 18 Березня 2020
A+ A- Підписатися

На державному кордоні, на лінії розмежування на Донбасі та на адміністративній межі з окупованим Кримом Держприкордонслужба помітила значне зменшення пасажиропотоку. 

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі “Українській правді”.

За його словами, загалом державний кордон 17 березня в обидва боки перетнуло трохи більше ніж 45 тисяч осіб.

До обмежувальних заходів у середньому за добу перетинало 150 тисяч осіб, тож пасажиропотік упав більш ніж утричі. Майже 41 тисяча з них – це українці, які здебільшого слідували на в’їзд в Україну. Але є й такі, які виїжджали. Найбільше – на кордоні з Росією та країною ЄС“, – розповів Демченко. 

Стосовно лінії розмежування на Донбасі: у середньому до обмежувальних заходів її перетинало 4050 тисяч осіб. За перший день запровадження обмежень межу перетнуло близько 9 тисяч людей, за минулу добу – приблизно 4,5 тисячі. Межу з Кримом за минулу добу перетнуло 2300 осіб (на виїзд та в’їзд), раніше було 44,5 тисячі

Водночас речник Держприкордонслужби порадив звернути увагу українців на сусідні країни, які запроваджують обмеження на в’їзд, зокрема, за наявною інформацією, з 18 березня РФ також ввела обмежувальні заходи щодо в’їзду іноземців на свою територію: вони діятимуть до 1 травня. 

Нагадаємо, за даними МЗС, у посольствах України за кордоном зареєструвалися й попросили допомоги в поверненні додому 3644 українці. Водночас з опівночі 16 березня до опівночі 17 березня державний кордон України перетнули понад 50 тисяч українців. 

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин на три тижні. Обмеження ввели, зокрема, на проведення масових заходів, у яких заплановано участь 200 та більше осіб. Також із 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. Із 16 березня 2020 року і до 3 квітня припиняється в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію України (окрім тих, що мають право на проживання в Україні). 

Кабінет Міністрів також ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину. Водночас Україна не каратиме іноземців, що не встигли вчасно виїхати з країни через карантин.

Про обмеження щодо коронавірусу у світі читайте тут.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter