Протягом року в Україні відкрили 158 кримінальних проваджень про порушення прав журналістів

Дата: 21 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Нацполіція України протягом 2021 року відкрила 158 кримінальних проваджень про порушення прав журналістів, з них 38 стосуються насильства або погроз журналістам.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції – начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.

Максим Цуцкірідзе. Джерело: npu.gov.ua

Серед усіх зареєстрованих кримінальних проваджень 113 – за ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”), 38 – за ст. 345-1 (“Погроза або насильство щодо журналіста”) і сім – за ст. 347-1 (“Умисне знищення або пошкодження майна журналіста”) Кримінального кодексу України.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що у вересні 2021 року Офіс генерального прокурора України (ОГП) та медійні й правозахисні громадські організації підписали меморандум про взаєморозуміння та співпрацю для посилення боротьби з безкарністю за напади на журналістів.

Того ж місяця, за даними ІМІ, до ОГП передали інформацію про майже 100 випадків порушень прав журналістів. На той час уже було зроблено 32 повідомлення про підозру, за 25 випадками порушень обвинувальні акти скеровано до суду. Це більше, ніж минулого року: тоді до суду були скеровані лише 16 обвинувальних актів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter