Просто зараз відбувається евакуація людей з “Азовсталі” – ООН та Зеленський

Дата: 01 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Просто зараз відбувається евакуація цивільних із території металургійного комбінату “Азовсталь”. Перша група приблизно зі 100 людей уже прямує на підконтрольну Україні територію.

Про це в твіттері повідомив президент України Володимир Зеленський, а також пише агенція АР із посиланням на прессекретаря ООН з гуманітарних питань Савіано Абреу. 

Фото Reuters з Безіменного

“Розпочалася евакуація цивільних з “Азовсталі”. Перша група приблизно зі 100 людей уже прямує на підконтрольну територію. Завтра зустрічатимемо їх у Запоріжжі. Дякую нашій команді! Нині вони разом з представниками ООН працюють над евакуацією решти цивільних із території заводу”, – написав Зеленський. 

Абреу в своєму повідомленні зазначив, що людей намагаються вивезти спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста та в координації з українськими і російськими чиновниками. Він назвав ситуацію “дуже складною” і не додав подробиць. 

Водночас раніше Reuters із посиланням на власного кореспондента повідомило, що російські військові вивезли понад 50 цивільних з прилеглої до комбінату “Азовсталь” території. Їх відвезли до центру тимчасового розміщення в окуповане селище Безіменне Донецької області. Маріупольців везли на автобусах з українськими номерами в супроводі конвою військових РФ, автомобілів та людей із символікою ООН.

Нагадаємо, що на “Азовсталі”, за інформацією міської ради Маріуполя від 26 квітня, перебувають не лише українські військові, але й не менш ніж 2 тисячі цивільних.   

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter