На “Азовсталі” перебуває не менш ніж 2 тисячі цивільних, багато поранених – міськрада Маріуполя

Дата: 26 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Міська рада Маріуполя опублікувала фотографії з “польового госпіталя” в одному з укриттів металургійного комбінату “Азовсталь”. За інформацією органу, там перебувають не лише українські військові, але й не менш ніж 2 тисячі цивільних.   

Про це йдеться в телеграм-каналі мерії. З огляду на чутливість зображень ZMINA публікує їх у кінці новини. 

Фото: телеграм-канал міської ради Маріуполя

“Так виглядає госпіталь в одному з укриттів “Азовсталі”. Страшні фото. Але світ має знати, що відбувається. 24 години під обстрілами російської армії. Безперервно. А тут не тільки військові. Більшість – мирні. На металургійному заводі перебуває не менше 2 тисяч цивільних.  Жінки, діти та літні люди. Багато поранених. В антисанітарії та жахливих умовах. Без медикаментів. Катастрофічна ситуація з питною водою та їжею”, – сказано в дописі. 

У ньому зазначили, що рятувати людей потрібно негайно. 

Нагадаємо, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш повідомив, що “домовився з президентом Росії Володимиром Путіним про евакуацію мирних жителів з металургійного комбінату “Азовсталь” у Маріуполі за участю ООН та Міжнародного комітету Червого Хреста”.

Незрозуміло, однак, ідеться про евакуацію людей на підконтрольну Україні територію або ж про депортацію до Росії чи так званих “ДНР” та “ЛНР”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter