Пропагандисту так званої “державної телерадіокомпанії ЛНР” повідомили про підозру

Дата: 01 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Колишньому українському журналісту Юрію Свідерському, який з 2014 року інформаційно підтримує російську агресію проти України, повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Йому загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Так, правоохоронці зʼясували, що від початку російської агресії Свідерський долучився до роботи у створеній окупантами “державній телевізійній та радіомовній компанії ЛНР”, що підпорядковується так званому “Міністерству зв’язку ЛНР”. Ця структура спеціалізується на антиукраїнській пропаганді, виправдовуванні агресивної війни проти України, поширенні фейків та дезінформації.

Обіймаючи посаду радіо- та телеведучого на каналі “Луганск24”, “ДТРК ЛНР”, чоловік здійснює безпосередній вплив на інформаційну політику телеканалу. Він готує контент та бере участь в ефірах пропагандистської програми “Zдесь и сейчас”, бере інтерв’ю у чиновників так званої “ЛНР”, веде антиукраїнські програми.

“Під контролем окупаційної адміністрації та представників держави-агресора чоловік поширює вигадані російськими політтехнологами наративи, спрямовані на дискредитацію України та її Збройних сил, підтримку кремлівської диктатури, виправдання злочинів загарбників проти українців.

Його пропагандистська продукція розповсюджується через цифрове та аналогове телебачення, соцмережі та відеохостинг Rutube”, – зазначають у СБУ.

Наразі триває досудове розслідування. Свідерському загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна.

Нагадаємо, що представника окупаційної адміністрації Мелітополя, проросійського пропагандиста Володимира Рогова засудили до 15 років позбавлення волі за статтями “Державна зрада” та “Пособництво державі-агресору”.

За даними слідства, Рогов є адміністратором та фактичним власником телеграм-каналу з більш ніж 92 тисячами підписників. На ньому чоловік збирав кошти для придбання російським збройним формуванням безпілотних літальних апаратів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter