Колаборанта з Мелітополя, проросійського пропагандиста Володимира Рогова засудили до 15 років ув’язнення

Дата: 15 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Представника окупаційної адміністрації Мелітополя, проросійського пропагандиста Володимира Рогова засудили до 15 років позбавлення волі за статтями “Державна зрада” та “Пособництво державі-агресору”.

Таке рішення ухвалив Комунарський райсуд Запоріжжя, пише “Судовий репортер”.

Володимир Рогов. Фото з відкритих джерел

За даними слідства, Рогов є адміністратором та фактичним власником телеграм-каналу з більш ніж 92 тисячами підписників. На ньому чоловік збирав кошти для придбання російським збройним формуванням безпілотних літальних апаратів.

Також він зазначав тут перелік необхідних окупантам медпрепаратів, радіостанцій, БпЛА, засобів розвідки, тепловізорів і реквізити для перерахунку коштів.

У період із 26 лютого до 13 березня 2022 року Рогов погодився допомагати представникам Росії в підривній діяльності проти України. Він отримав завдання зʼясувати місця дислокації українських військових і залучити інших мешканців Запорізької області, які можуть мати такі відомості.

Чоловік, якого вербував Рогов, таємно співпрацював з СБУ. У березні 2022 року колаборант запропонував йому повідомляти про пересування та базування військової техніки й українських військовослужбовців. За це обіцяв адміністративну посаду після захоплення Запоріжжя.

Свідок під контролем СБУ продовжив спілкування з Роговим. Обвинувачений повідомив, що зі свідком зв’яжеться представник Росії. Листування з незнайомцем ішло в секретному чаті, де повідомлення зникали, тому свідок фотографував їх на інший телефон. Під контролем СБУ він надавав окупантами інформацію, яка могла їх зацікавити.

Суд визнав Рогова винним у державній зраді й пособництві державі-агресору у формі добровільного збору та передання матеріальних ресурсів її збройним формуванням. За сукупністю злочинів Рогова засудили до 15 років увʼязнення з конфіскацією майна. Також йому на 15 років забороняється обіймати будь-які посади в органах державної влади.

Зараз колаборант переховується на тимчасово окупованій території.

У липні 2022 року Рогов як особа, що веде антиукраїнську діяльність, потрапив під санкції Євросоюзу, у жовтні того ж року – під санкції України як представник окупаційних адміністрацій.

До повномасштабного вторгнення пропагандист-колаборант був власником сайту “День Запорожья”. Активну проросійську й антиукраїнську діяльність на території Запорізької області чоловік вів із 2007 року.

Нагадаємо, що в лютому 2023 року правоохоронці заблокували діяльність проросійської ботоферми в Запоріжжі. Кілька тисяч ботів поширювали дезінформацію про ситуацію на південному фронті, популяризували російські окупаційні угруповання і закликали жертвувати на їхню підтримку.

Як першоджерело для поширення свого контенту учасники осередку використовували телеграм-канал Рогова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter