Prometheus запускає безоплатну навчальну програму з кібербезпеки із сертифікацією від Google

Дата: 14 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Платформа онлайн-освіти Prometheus за підтримки Google.org та INCO запускає стипендійну програму, у межах якої 350 слухачів пройдуть професійну сертифікацію з кібербезпеки на платформі Coursera.

Про це Prometheus повідомляє на своїй фейсбук-сторінці.

Фото: Canva

“Стипендійна програма дає можливість безплатно опанувати професію фахівця із кібербезпеки за три місяці для українців та українок, які залишилися без роботи або опинилися перед ризиком її втрати”, – повідомили в Prometheus.

Ця навчальна програма передбачає комплексну спеціалізацію. Слухачам будуть доступні вісім курсів англійською мовою на Coursera, зокрема “Foundations of Cybersecurity”, “Network Security”, “Tools of the Trade” та інші. Учасникам програми треба буде виконувати практичні завдання та лабораторні роботи для моделювання реальних сценаріїв. Їх також забезпечуватимуть менторським супроводом українською мовою фахівці Prometheus.

На безоплатне навчання можуть претендувати громадяни, які перебувають як в Україні, так і за її межами та відповідають таким критеріям:

  • повністю або частково втратили роботу через військову агресію РФ;
  • зайнятість опинилася під загрозою під час воєнного конфлікту.

Реєстрація для участі в стипендійній програмі доступна на платформі Prometheus від 13 лютого до 27 лютого включно. Вибрані кандидати отримають лист-інструкцію подальших дій до 29 лютого.

Відбір кандидатів відбуватиметься на основі заповнених анкет, які слухачі подають під час реєстрації на освітній платформі Prometheus. До програми можуть долучитися лише ті кандидати, які володіють англійською мовою на рівні B1 і вище та виявлять чітку мотивацію для успішного завершення навчання. Саме навчання почнеться 5 березня.

Нагадаємо, що Департамент кіберполіції за 2023 рік виявив понад 3600 кіберзлочинів. Також минулого року правоохоронці провели 18 міжнародних спецоперацій у цій сфері.

За оперативного супроводу кіберполіції до суду скерували обвинувальні акти щодо скоєння більш ніж 4 тисяч злочинів, а також вдалося відшкодувати майже 144 мільйони гривень збитків (з урахуванням арештованого та вилученого майна).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter