За 2023 рік кіберполіція виявила понад 3600 кіберзлочинів

Дата: 31 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Департамент кіберполіції за 2023 рік виявив понад 3600 кіберзлочинів. Також минулого року правоохоронці провели 18 міжнародних спецоперацій у цій сфері.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці установи.

Фото: Canva

“Результати роботи кіберполіції за 2023 рік: виявлено понад 3600 кіберзлочинів. За оперативного супроводу кіберполіції оголошено підозру понад 1700 особам за вчинення понад 3700 злочинів, що на 59% перевищує аналогічний показник 2022 року. Направлено до суду матеріали щодо 42 організованих злочинних груп, у тому числі семи злочинних організацій, що на 83% перевищує аналогічний показник 2022 року”, – йдеться в повідомленні.

Також минулого року кіберфахівці провели 18 міжнародних спецоперацій спільно з правоохоронцями з Грузії, Швейцарії, Чехії, Ізраїлю, Норвегії, Нідерландів, Франції, Німеччини та Сполучених Штатів.

За оперативного супроводу кіберполіції до суду скерували обвинувальні акти щодо скоєння більш ніж 4 тисяч злочинів, а також вдалося відшкодувати майже 144 мільйони гривень збитків (з урахуванням арештованого та вилученого майна).

Крім того, у відомстві додали, що за рік українські кіберполіцейські заблокували майже 13 тисяч “ворожих” вебресурсів.

Нагадаємо, що зараз на електронні скриньки українців надходять повідомлення нібито від Офісу президента України, у яких ідеться про те, що Україна здається. У повідомленнях міститься інформація про “припинення вогню з РФ” та “передачу країні-агресору частини територій”.

Центр протидії дезінформації закликає українців не переходити за сумнівними гіперпосиланнями, адже за ними може ховатися фішинговий ресурс, і вводити конфіденційні дані на підозрілих сайтах.

Крім того, ЦПД радить завантажувати програми й застосунки лише з офіційних джерел, використовувати антивірусне програмне забезпечення і вчасно оновлювати операційну систему.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter