Прокуратура повідомила про підозру чоловіку, який очолив відділ освіти в окупованому Куп’янську та поїхав до “ЛНР”

Дата: 30 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Харківська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру Роману Долгіну, який очолив відділ освіти Купʼянської міськради. 

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Фото: Харківський антикорупційний центр

“Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року підозрюваний у тимчасово окупованому Куп’янську прийняв від представників країни-агресора пропозицію стати “посадовцем”. У березні він зайняв посаду “начальника відділу освіти Куп’янського району” у так званій “тимчасовій цивільній адміністрації Куп‘янського району Харківської області”.

Згодом, у червні, “очільник” завітав до Луганської псевдореспубліки. Мета візиту – отримання “цінних” вказівок щодо запровадження на окупованих територіях російської освіти”, повідомила прокуратура.

За даними Харківського антикорупційного центру, освітяни на чолі з Долгіним поїхали до так званого “Міністерства освіти ЛНР” за російськими наративами. Зокрема, вони отримали екземпляри розробленої у квазіреспубліці програми дошкільної освіти. Тож окупанти в Куп’янську планують нав’язувати пропаганду дошкільнятам. Йдеться про включення в освітній процес розділів “Моя вітчизна” та “Правове виховання”. 

Відомо, що до призначення у відділ освіти Роман Долгін був директором ліцею №9. Крім того, у 2019 році Долгін був спостерігачем від партії “Європейська солідарність”, а за рік вже балотувався від партії “Опозиційна платформа – за життя”.

Досудове розслідування триває.

Раніше ZMINA писала, що на Харківщині у тимчасово окупованому Вовчанську керівниці відділу освіти міської ради оголосили підозру у колабораціонізмі. За даними слідства, жінка вирішила співпрацювати з представниками країни-агресора з моменту окупації Вовчанська 24 лютого.

Нагадаємо, на початку липня поточного року прокурори Київської обласної прокуратури передали до суду справу директорки однієї з приватних київських шкіл, яка співпрацювала з представниками РФ в обмін на посаду “міністра освіти” при окупаційній владі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter