Директорці однієї з київських шкіл загрожує до 12 років за ґратами за співпрацю з російськими окупантами

Дата: 02 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Прокурори Київської обласної прокуратури передали до суду справу директорки однієї з київських шкіл, яка співпрацювала з представниками РФ в обмін на посаду “міністра освіти” при окупаційній владі.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Фото: УНІАН

Обвинувачена до початку військової агресії Росії проти України працювала директоркою однієї з приватних столичних шкіл. Вона мала проросійські погляди та підтримувала окупацію України.

Вона співпрацювала з представником РФ, який брав участь у проведенні інформаційних акцій проти України та мав зв’язки зі спецслужбами країни-агресора. Жінка передавала йому інформацію щодо місцезнаходження ЗСУ та тероборони, а також стосовно державних, політичних і культурних діячів України, які виступають проти російської агресії“, – йдеться у повідомленні.

За співпрацю обвинуваченій обіцяли посаду “міністра освіти” при окупаційній владі.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директорки школи за фактом державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Наразі їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Житомирській області судитимуть вчительку української мови за публічне заперечення збройної агресії РФ проти України. Жінка назвала російське військове вторгнення “спецоперацією”, тим самим підтримуючи наративи ворога.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter