Прокуратура АРК повідомила про підозру “військовому комісару” Михайлу Шинкарьову у воєнному злочині

Дата: 02 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Незаконному “військовому комісару” Білогірського району тимчасово окупованого Криму українські слідчі повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни за ч. 1 ст. 438 КК України.

Про це повідомляє Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя.

Слідчі встановили, що підозрюваний громадянин України до тимчасової окупації півострова обіймав посаду керівника радіовідділення військової частини у Сімферополі.

“Пізніше він зламав присягу на вірність народу України і перейшов на службу в армію держави-окупанта, а з 2019-го по 2020 рік займав посаду “військового комісара Білогірського району Криму”. Реалізуючи незаконні укази вищого керівництва Росії, він безпосередньо організував та провів чотири призовні кампанії кримчан у Білогірському районі”, – мовиться у повідомленні.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років.

Відомство не називає імені та прізвища підозрюваного, утім, з відкритих джерел випливає, “військовим комісаром Білогірського району” є Михайло Шинкарьов

Раніше прокуратура автономії повідомила про підозру 11 “військовим комісарам із Криму за проведення призовної кампанії до російської армії на території Криму”.

Нагадаємо, що за даними Кримської правозахисної групи, в серпні 2021 року незаконні “суди” на півострові ухвалили 10 вироків щодо кримчан “за ухилення від служби” в Збройних силах Росії. Загалом за місяць окупаційна влада порушила 14 нових кримінальних справ.

За даними прокуратури АРК, з 2015 року окупаційна влада провела на півострові 13 призовних кампаній, відправивши служити у Збройних силах Росії понад 34 тисячі кримчан.

У лютому 2021 року Європейський парламент проголосував за резолюцію, якою засудив порушення прав людини в окупованому Росією Криму, зокрема “примусовий призов кримчан до російської армії”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter