Притулки та спеціальні бригади: Кабмін зробив чергові кроки у боротьбі з домашнім насильством

Дата: 22 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів України затвердив типове положення про притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.  

У притулках планують надавати комплексну допомогу постраждалим від домашнього насилля.  

“Своєчасне отримання у притулках якісних соціальних і реабілітаційних послуг жертвами домашнього насильства сприятиме відновленню їхніх соціальних функцій, морального, психічного та фізичного здоров’я”, – зазначають у прес-службі.

Над створенням притулків мають працювати органи місцевого самоврядування та органи виконавчої влади.

“Реалізація постанови сприятиме впровадженню в національне законодавство міжнародних стандартів у сфері надання допомоги жертвам насильства, вдосконаленню системи соціального захисту постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, запровадженню в територіальних громадах нових послуг для таких осіб”, – сподіваються у відомстві.

Також сьогодні Кабмін ухвалив постанову “Про затвердження Типового положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі”.

“Функціонування таких мобільних бригад сприятиме підвищенню спроможності територіальних громад забезпечувати доступ їхніх мешканців до якісних соціальних і реабілітаційних послуг та екстрене реагування на випадки насильства суб’єктами, що реалізують заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству”, – повідомили в міністерстві.

Перші мобільні бригади почали створювати ще у 2015 році, а на сьогодні у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Львівській, Одеській, Харківській та Херсонській областях, а також на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей працюють понад 40 таких бригад.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter