Президентка Грузії прийшла на поховання вбитої трансгендерної жінки Кесарії Абрамідзе

Дата: 23 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі пришла на поховання трансгендерної жінки Кесарії Абрамідзе, яку вбили на тлі ухвалення трансфобного закону в країні. 

Про це розповіла одна з організаторок Тбілісі-прайду Маріам Кварацхелія. 

Фото: сторінка Маріам Кварацхелії в Х

Зурабішвілі вже реагувала на новини про вбивство Абрамідзе. Так, вона назвала злочин “жахливим”, а також висловила думку, що ця історія має допомогти громадянам країни “олюднитись і стати християнами”.

Кварацхелія, коментуючи появу президентки на похованні Абрамідзе, назвала це “безпрецедентним кроком” та додала, що інших представників влади на церемонії не було. 

26-річний чоловік убив Кесарію Абрамідзе, яка працювала моделлю, у власному будинку з особливою жорстокістю. Спершу силовики відкрили провадження за статтею “умисне вбивство”, але згодом перекваліфікували справу на “умисне вбивство за обтяжувальних обставин за ознакою статі”. 

Вбита. Фото: інстаграм-сторінка Кесарії Абрамідзе

Вбивство Абрамідзе трапилося на тлі ухвалення в Грузії трансфобного закону, схожого на той, що працює в Росії.  

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров’я не вважає трансгендерність психічним розладом, але досі транслюди продовжують стикатися з дискримінацією у всьому світі та стають жертвами вбивств на ґрунті ненависті. 

З дискримінацією, зокрема нападами, стикаються й трансгендерні люди в Україні, а трансфобні коментарі собі дозволяють навіть на рівні очільників міністерств. 

Торік у світі вбили щонайменше 320 транслюдей, більшість із яких – жінки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter