Президент Португалії під час свого візиту до Канади прокоментував декольте незнайомої дівчини: його розкритикували

Дата: 19 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Президент Португалії Марсело Ребелу де Соузі під час зустрічі з португальськими мігрантами зупинився, щоб поговорити з жінкою, яка стояла поряд зі своєю донькою. Він звернув увагу на декольте дівчини: мовляв, через нього вона може підхопити грип. Користувачі соцмереж та інші політики звинуватили президента в сексизмі. 

Про це повідомляє The Telegraph.

Так, де Соузі сказав, що “донька прекрасніша за матір”, а згодом додав: “Але донька все ж може підхопити грип. Ви бачили її декольте?”  

Ці слова спричинили обурення в Португалії, зокрема з боку політиків з інших партій. 

“Він повинен перепросити. Сексизм убиває нас. Це не жарт… Це 2023 рік. Ви не можете просто підійти до незнайомої жінки й “пожартувати” про її вагу чи декольте”, – наголосила депутатка від Соціалістичної партії Ізабель Морейра.

Проте сам президент сексизму у своїх словах не вбачає. Він сказав, що під час прогулянки нібито попередив жінок, щоб ті не застудилися через негоду, оскільки сам він застудився.

Нещодавно де Соузі також запропонував жінці сісти на стілець, а потім зауважив: “Чи, може, стілець не витримає?” 

Нагадаємо, що іспанська поліція затримала чоловіка за підозрою в сексуальному насильстві над журналісткою. Він торкнувся сідниць репортерки Іси Баладо, коли та вела прямий ефір у місті. Журналістка сказала, що вона в прямому ефірі, й продовжила працювати.

Проте ведучий Начо Абад перебив Ісу, запитавши, чи дійсно цей чоловік торкнувся її сідниць. Тоді Начо сказав навести камеру на чоловіка. Репортерка запитала перехожого, чи обов’язково йому було торкатися її сідниць, щоб запитати, на якому каналі вона працює. Чоловік намагався заперечити свої дії.

Фото обкладинки: Getty Images

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter