До представниці київського ОСББ принесли під двері труну і вінок “від друзів і колег”

Дата: 01 Червня 2020
A+ A- Підписатися

На подвір’я будинку, яким опікується одне зі столичних ОСББ на Оболоні, невідомі принесли 31 травня труну і жалобний вінок.

Про це у фейсбуці повідомив директор з комерційних питань “Укргазвидобування” Сергій Федоренко, який, за його словами, також є мешканцем будинку цього об’єднання.  

За словами Федоренка, обидва предмети адресувалися керівниці ОСББ.

У нас сьогодні своєрідне привітання з днем Києва: до одного з будинків нашого ОСББ привезли анонімно замовлені труну та вінок з написом про скорботу “від друзів та колег” для нашої живої (!) співмешканки. Вона член правління нашого ОСББ, останні три роки активно займається тільки його впорядкуванням, зокрема роботою з боржниками та незаконно привласненими приміщеннями, передачею в суд “злісних” випадків та іншим“, – написав він, додавши, що мешканці будинку викликали поліцію, щоб знайти причетних до цієї витівки.

У нас сьогодні своєрідне привітання з днем Києва: до одного з будинків нашого ОСББ привезли анонімно замовлені труну та…

Опубліковано Сергієм Федоренком Неділя, 31 травня 2020 р.

Як повідомили виданню ZMINA в пресслужбі Оболонського райвідділу поліції Києва, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 129 Кримінального кодексу України (“Погроза вбивством”), проводяться слідчі дії.

За перші три місяці поточного року аналітики правозахисного центру ZMINA зафіксували 23 випадки переслідувань громадських активістів в Україні. Йдеться про фізичні напади, псування майна, дискредитаційні кампанії та погрози, серед іншого – із застосуванням схожих прийомів.

Зокрема, 26 березня невідомі облили фарбою автомобіль, який належить депутатові міськради Ужгорода Віктору Щадею, і поклали на дах жалобний вінок. Потерпілий пов’язує інцидент зі своєю громадською діяльністю, а метою вважає залякування. Каже: неодноразово писав запити і звертався до правоохоронних органів щодо закупівель міста і забудови, але погроз чи якихось підозрілих повідомлень не отримував; побутових конфліктів і підстав пов’язувати інцидент із політичною боротьбою в міськраді також, за його словами, не має.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter