Праворадикали намагаються зайняти територію під Офісом президента, де заплановано рейв на підтримку ЛГБТ

Дата: 30 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Представники праворадикальних організацій намагаються зайняти територію під Офісом президента, де сьогодні на 16:00 запланована акція за права ЛГБТ у форматі рейву, – їх відтісняє поліція.   

Про це йдеться в телеграм-каналі ультраправого угруповання “Традиція і порядок”. 

За дві години до початку “Рейвах-прайду” туди прийшли противники події та спробували зайняти територію під ОП. Між ними та правоохоронцями сталися сутички, оскільки в ультраправих спробували “забрати техніку та озвучку” для проведення їхньої контракції. 

Cтаном на 15:40 праворадикалів витіснили правоохоронці, які, зокрема, задіяли сльозогінний газ. Акцію за права ЛГБТ водночас перенесли на 17:30. 

“Рейвах-прайд” – акції на підтримку законопроєкту #5488, який має на меті криміналізувати злочини ненависті щодо ЛГБТ, а також проти неправомірних рейдів поліції в київські клуби електронної музики на Подолі.

Учасники події вийдуть під Офіс президента вимагати реформи поліції, прокуратури та судової системи, негайного розслідування нападів ультраправих на ЛГБТ та феміністичні події, активісток та організації. 

Нагадаємо, що за перше півріччя 2021 року Центр прав людини ZMINA зафіксував сім випадків переслідувань окремих ЛГБТ-активістів та перешкоджань діяльності ЛГБТ-організацій.

Саме ЛГБТ-активізм за весь час спостереження за ситуацією щодо нападів на правозахисників та громадських активістів уперше став найнебезпечнішим видом громадської діяльності. ЛГБТ-активістам зривають заходи, нападають на них та їхні офіси. Крім того, активістів переслідують та погрожують їм у соціальних мережах, оприлюднюють їхню особисту і контактну інформацію. 

Правозахисники наголошують, що влада має створити ефективну систему покарання за скоєння злочинів на ґрунті нетерпимості щодо ЛГБТ і, зокрема, ухвалити законопроєкт №5488

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter