Правоохоронці затримали черкащанку та киянина, які в телефонних розмовах закликали вбивати українців

Дата: 13 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Жительці Черкас та мешканцю столиці, які “полювали” на Patriot та фотографували наслідки влучань російських ракет, повідомили про підозру. Їм закидають виправдовування збройної агресії РФ проти України та глорифікацію її учасників. Також жінку підозрюють у поширенні інформації про рух, переміщення та розміщення ЗСУ.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Служба безпеки України

За даними слідства, 62-річна жителька Черкас упродовж вересня-жовтня 2023 року в телефонних розмовах зі своїми знайомими виправдовувала російську агресію та чекала на прихід окупантів до влади.

Вона визнавала правомірність збройної агресії РФ та хотіла, щоб до міста зайшли російські війська. Крім того, жінка порівнювала українців з “фашистами, яких потрібно знищувати”, і захоплювалась окупацією росіянами українських міст.

Також жінка збирала й під час телефонних розмов поширювала дані про розташування і кількість військовослужбовців та військової техніки в обласному центрі, результати ракетних ударів армії РФ по місцевій інфраструктурі.

Другий підозрюваний – знайомий жінки киянин. У розмовах з нею він також закликав до знищення українців, окупації України та завдавання масованих ударів по енергетичних об’єктах.

В обох підозрюваних вилучили мобільні телефони, символіку держави-агресора, футболку з російським гаслом, а також зброю та набої до неї.

Нині їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує до восьми років в’язниці.

Нагадаємо, що 10 листопада, у пʼятницю, до 15 років позбавлення волі засудили російського агента, який провів 128 одиниць техніки окупантів по території Сумської області в напрямку Києва. У колоні були танки, бронетранспортери та самохідні артилерійські установки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter