До 15 років тюрми засудили агента РФ, який провів на Київ колону техніки окупантів

Дата: 10 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

10 листопада, у пʼятницю, до 15 років позбавлення волі засудили російського агента, який провів 128 одиниць техніки окупантів по території Сумської області в напрямку Києва. У колоні були танки, бронетранспортери та самохідні артилерійські установки.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора та Службі безпеки України.

Фото: Офіс генерального прокурора

Ця бойова техніка входила до складу “передових” підрозділів російської армії, які отримали завдання штурмувати Київ з північно-східного напрямку. За час війни цю колону ворожих військ знищили українські військові.

Сам російський агент після “супроводу” окупантів повернувся на Сумщину, де продовжив працювати на ФСБ навіть після звільнення регіону. За вказівкою російської спецслужби він збирав розвіддані про дислокацію та наявне озброєння Сил оборони на території області.

Есбівці затримали чоловіка у серпні 2022 року. У нього вилучили мобільний телефон, який той використовував для комунікації з ФСБ.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба завербувала напередодні повномасштабного вторгнення РФ. Його основним завданням була “навігація” військових колон агресора по найкоротших шляхах до Києва.

Зрештою суд визнав чоловіка винним у вчиненні державної зради та зберіганні бойових припасів. Його засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що на початку листопада до 15 років увʼязнення засудили агента ФСБ, який коригував ракетно-артилерійські та дронові удари РФ по прифронтовій території на півдні Дніпропетровщини.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився військовий, який проходив службу в одній з військових частин ЗСУ. Після початку повномасштабного вторгнення РФ його дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter