До 15 років позбавлення волі засудили чоловіка, який наводив російські “гради” на Нікополь

Дата: 03 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Агента ФСБ, який коригував ракетно-артилерійські та дронові удари РФ по прифронтовій території на півдні Дніпропетровщини, засудили до 15 років увʼязнення.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото: Служба безпеки України

За даними слідства, ворожим поплічником виявився військовий, який проходив службу в одній з військових частин ЗСУ. Після початку повномасштабного вторгнення РФ його дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ.

У полі зору окупантів чоловік, як наголошують у СБУ, опинився через свою матір, яка проживає у тимчасово окупованому Енергодарі та спілкується з працівниками російської спецслужби. 

Як зазначають есбівці, саме за тими координатами, які передавав чоловік, окупанти намагалися знищити портову інфраструктуру Нікополя та місцеві судноплавні засоби. Також той намагався встановити локації підрозділів ЗСУ поблизу акваторії річки Дніпро.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану, та призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у жовтні на Київщині есбівці викрили ймовірного інформатора головного управління генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ). Ним виявився мобілізований до лав Національної гвардії, якого окупанти дистанційно залучили до співпраці через популярну ігрову інтернет-платформу.

За їхньою вказівкою чоловік збирав розвіддані про дислокацію та переміщення бойових підрозділів “Гвардії наступу” МВС України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter